28 грудня 2019

Новини
16:26
Партію Меркель чекає зміна лідера - опитування
Фрідріх Мерц є лідером на здобуття посади голови консервативного Християнсько-демократичного союзу (ХДС).
13:31
Байден відмовився свідчити у Сенаті у справі про імпічмент Трампа
Колишній віцепрезидент США Джо Байден відповість відмовою на виклик Сенату США дати свідчення на слуханнях щодо можливого покарання президента Дональда Трампа, якому раніше оголосили імпічмент.
13:08
Уряд Молдови схвалив ратифікацію Стамбульської конвенції
Уряд Молдови 27 грудня схвалив ратифікацію Стамбульської конвенції Ради Європи про запобігання та боротьбу з насильством щодо жінок та домашнім насильством.
12:10
Туреччина запустить "Турецький потік" 8 січня
Туреччина запустить газопровід TurkStream ("Турецький потік") наступного місяця, заявив турецький міністр енергетики та природних ресурсів 27 грудня.
11:44
ООН: 235 тис. осіб втекли з Ідлібу за два тижні підтримуваного Росією наступу
Організація Об'єднаних Націй заявила, що 235 000 мирних мешканців покинули свої домівки в утримуваній повстанцями-джихадистами північно-західній Сирії під час підтримуваної Росією кампанії авіаударів і обстрілів цього місяця.
10:32
Nord Stream 2: США дали компаніям-підрядникам місяць на згортання робіт
США накладуть санкції на причетні до будівництва газопроводу "Північний потік-2" компанії, якщо вони протягом 30 днів не припинять роботи.
10:21
Греція уклала угоду про модернізацію 84 американських F-16
Греція заявляє, що підписала угоду з американською компанією Lockheed Martin, яка дозволить істотно модернізувати її винищувачі F-16 протягом наступних семи років на тлі напруги з сусідом і колегою по НАТО Туреччиною.
10:14
Варшава викликала на килим посла Росії після заяви Путіна
Російського посла в Варшаві Сергія Андрєєва викликали в МЗС Польщі після різких висловлювань президента РФ Володимира Путіна про главу польської дипмісії в нацистській Німеччині.
09:57
Президент Чехії звинуватив МЗС РФ у "абсолютному нахабстві"
Президент Чехії Мілош Земан заявив про "абсолютне нахабство" з боку МЗС РФ, яке розкритикувало чеський закон, що визнає 21 серпня днем пам'яті жертв "вторгнення і подальшої окупації" Чехословаччини військами Варшавського договору в 1968 році.
09:20
Україна і Молдова уклали угоду про постачання газу, залишились Словаччина і РФ
"Оператор ГТС України" та ТОВ "Молдоватрансгаз" і АТ "Молдовагаз" підписали міжоператорську технічну угоду (interconnection agreement) про взаємодію відповідно до європейських правил з 1 січня 2020 року.