29 липня 2014

Новини
22:12
США ОГОЛОСИЛИ НОВІ САНКЦІЇ
Сполучені Штати ввели санкції проти Банку Москви, ВТБ і Россельхозбанка.
20:42
Баррозу та Ромпей пояснили санкції проти РФ: "насилля виходить з-під контролю"
"Потужна пропагандистська машина, спонсорована російською державою, продовжує підтримувати незаконні дії озброєних сепаратистів на сході України", - зазначили Баррозу та Ромпей.
20:14
Глави держав та урядів ЄС проведуть "письмовий саміт" для підтвердження санкцій
Відмова від особистої зустрічі лідерів ЄС, схоже, пов’язана з тим, що деякі президенти та прем’єри пішли у відпустку і не хотіли її переривати.
18:14
Уряд Великобританії прийняв рішення зняти заборону на видобуток сланцевого газу на території країни
У понеділок на першому за шість років тендері ліцензій на береговий видобуток нафти і газу уряд Великобританії анонсував відкриття близько половини території країни для компаній, які мають намір проводити видобуток сланцевого газу.
18:11
ДоповненоЄС ЗАПРОВАДИВ САНКЦІЇ ТРЕТЬОГО РІВНЯ ПРОТИ РОСІЇ
Євросоюз запровадив проти Росії санкції третього рівня, які накладають обмеження на декілька секторів російської економіки. Санкції стосуватимуться енергетичного, фінансового секторів та продукції військового та подвійного призначення, про це повідомляють дипломатичні джерела. Офіційно дане рішення ще не опубліковане.
18:01
Європейські нафтові компанії не хочуть санкцій проти Росії
Минулого тижня у французькій нафтовосервісній компанії "Техніп" (Technip) заявили, що санкції проти Росії зашкодять їхньому контракту з ямальською газовидобувною компанією Ямал LNG. Нафтогазова компанія British petroleum (BP) очікує скорочення прибутку у зв’язку з наступною хвилею санкцій, які ЄС та США планують запровадити проти Росії.
17:59
Россільгоспнагляд заборонив поставки капусти з Польщі
За словами джерела агенції, ситуація з порушенням фітосанітарних норм обговорювалася на нещодавніх консультаціях представників Россільгоспнагляду і відповідної служби Польщі.
17:51
Загроза санцій з боку ЄС обвалила російські ринки
Російський рубль продовжує слабшати щодо основних світових валют.
16:53
Нові санкції ЄС щодо Росії набудуть чинності одразу - прем'єр-міністр Фінляндії
Жорсткі санкції щодо Росії, які розробляє Євросоюз, можуть набути чинності одразу після їх оголошення послами ЄС у вівторок, заявив прем'єр-міністр Фінляндії Александр Стубб.
16:14
США готові надати Україні майже $7 млн на відновлення Донбасу - Байден
Згідно з інформацією, Яценюк і Байден також обговорили економічну ситуацію в Україні, проведення реформ і розслідування авіакатастрофи малайзійського лайнера в Донецькій області.
16:03
Світовий банк профінансує будівництво низки автодоріг в Україні
Міністерство інфраструктури України проводить переговори зі Світовим банком щодо фінансування будівництва низки автодоріг.
16:00
Франція евакуює своїх громадян з Лівії
Франція евакуює своїх громадян з Лівії через погіршення ситуації в цій країні. Вже сьогодні на кораблі з небезпечної зони вивезуть близько 100 французів.
14:55
Німеччина інформує про зниження експорту до Росії
Згідно з опублікованими у вівторок 29 липня в газеті Handelsblatt даними, експортні постачання в 2014 році можуть зменшитися щонайменше на 17%, що відповідає приблизно 6 млрд євро.
14:44
Нідерландський прем'єр закликав Порошенка припинити бойові дії поблизу місця катастрофи "Боїнга"
Прем'єр Нідерландів Марк Рютте у вівторок в розмові з президентом України Петром Порошенком закликав зупинити бойові дії поблизу району падіння пасажирського літака Malaysia Airlines.
14:33
Франція хоче отримати портфель єврокомісара з економіки
В Єлисейському палаці хочуть, щоб Московісі керував економічним блоком Єврокомісії.
14:20
Словаки готують свою ГТС до реверсу газу в Україну
Компанiя Eustream as, оператор газотранспортної системи Словаччини, має намiр провести роботи з пусконалагодження газопроводу "Вояни-Ужгород" наприкiнцi серпня 2014 року, повiдомляється на її сайтi.
13:51
Польща повернула близько 450 касок та десяток бронежилетів, затриманих на кордоні з Україною
Співрозмовник агентства не виключив можливості того, що прокуратура теж їх поверне після завершення справи, оскільки таку можливість передбачає польське законодавство, але вважає передчасним говорити, яким буде остаточне рішення.
13:04
Рішення ЄС щодо економічних санкцій проти Росії слід очікувати сьогодні увечері - дипломат
Основний фокус санкцій зосереджений на фінансовому секторі з пропозицією заборонити всім країнам ЄС інвестувати у борги, купувати акції чи використовувати аналогічні фінансові інструменти щодо державних російських банків (банки з більш ніж 50% державної власності), які є найбільшими фінансовими інститутами в країні.
13:01
Провідні ЗМІ вимагають від ЄС зупинити "умиротворення" Путіна
Провідні європейські ЗМІ виступили із закликом до політиків припинити політику умиротворення президента РФ Володимира Путіна.
12:56
Заклики Юнкера призначати жінок єврокомісарами не були почуті
Раніше Юнкер обіцяв, що мінімум 40% його комісії складатимуть жінки. Однак наразі всього дві країни висунули кандидатури жінок: Чехія та Болгарія.
12:47
Зерно з Криму вивозять на Північний Кіпр
За даними Россільгоспнагляду, починаючи з 22 червня на експорт з Криму до країн далекого зарубіжжя було відправлено 39,9 тис. т зерна нового врожаю і продуктів його переробки. Серед країн-покупців були названі Кіпр, Саудівська Аравія і Туреччина.
11:49
Порошенко пропонує Раді ратифікувати угоду з Нідерландами про місію захисту розслідування
Президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної ради законопроект про ратифікацію угоди між Україною та Нідерландами про Міжнародну місію захисту розслідування.
11:18
США далі посилюватимуть тиск на Росію - Байден
Віце-президент США наголосив на безумовній та повній підтримці Сполученими Штатами мирного плану президента України Петра Порошенка та політичних й економічних реформ в Україні.
11:04
Позови "Нафтогазу" і "Газпрому", подані до Стокгольмського арбітражного суду, об'єднали
Взаємні позови "Нафтогазу" і "Газпрому", подані до Стокгольмського арбітражного суду у зв'язку з суперечкою про ціну на постачання газу, об'єднані в одне провадження.
10:41
Аудитори перевірять фінанси короля Іспанії
Король Іспанії Філіп IV розпорядився провести ґрунтовну перевірку фінансів королівського двору. Вперше в історії іспанська королівська родина пройде аудит в міжнародних фінансових компаніях.
10:13
Центр Парижа окупували щури
Французька преса пише про нашестя щурів у центральних районах Парижа. Зокрема, гризуни "окупували" один з найвідоміших садів міста, Тюїльрі, який знаходиться поруч із Лувром.
09:51
Литва складає список "нев'їзних" росіян - ЗМІ
У цьому списку, за словами глави МЗС Литви Лінаса Лінкявічюса, є і політики, і підприємці, і представники силових структур.
09:31
США звинувачують Росію в порушенні договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності - ЗМІ
За даними The New York Times, 28 липня Барак Обама надіслав листа з повідомленням про серйозне порушення президентові Росії Володимиру Путіну. США та СРСР 27 років тому домовилися не виробляти, не розгортати і не здійснювати випробувань балістичних і крилатих ракет наземного базування середнього і малого радіусу дії.
09:23
Шеф нідерландської поліції не розраховує знайти всі тіла жертв катастрофи "Боїнга-777"
Бауман запевнив, що ймовірність виявлення не всіх загиблих вже була доведена до відома родичів жертв. Він не зміг назвати точні цифри виявлених на даний момент тіл.
09:13
Експерти з Нідерландів та Австралії у вівторок втретє спробують потрапити до місця катастрофи "Боїнга"
Експерти з Нідерландів та Австралії у понеділок знову не змогли потрапити до місця аварії малайзійського "Боїнга-777" в Донецькій області, повідомив голова міжнародної місії Пітер Яп Альберсберг.
08:38
Південну Корею закликають долучитися до санкцій
Представник бюро у справах економіки і бізнесу Держдепу США Пітер Харрелл обговорить з корейськими місцевими політиками і банкірами санкційну політику Білого дому щодо Росії та Ірану.
00:08
Санкції ЄС поширяться на Сбербанк та ВТБ
Європейський Союз включить до списку санкцій проти Росії дві компанії та п'ятьох громадян. The Wall Street Journal повідомляє, що до переліку потраплять два найбільших російських банки: Ощадбанк і ВТБ. Можливості цих установ будуть суттєво обмежені, відзначають дипломатичні джерела видання.