28 липня 2014

Статті
Альтернатива Донбасу
Рівень залежності економіки областей Донбасу від експорту до Росії не є катастрофічним, значно більшими можуть бути втрати від розриву зв’язків на внутрішньому українському ринку. Ці наслідки можна подолати завдяки наданню допомоги в пошуку роботи, підвищенні кваліфікації або перекваліфікації працівників. В цьому контексті важливим є активне використання автономних торговельних преференцій ЄС, які є прелюдією до повноцінної зони вільної торгівлі.
Інтерв'ю
МЗС Польщі: "Обговорення третьої фази санкцій проходить цілком серйозно"
Заступник глави польської дипломатії: "Перший етап третьої фази санкцій охопить оборонну промисловість, товари подвійного призначення, а також високі технології, особливо спрямовані на використання в енергетичному секторі... ЄС - структура, яка вимагає консенсусу для прийняття рішення. Та мені здається, що в українському випадку ми досягли успіху"
Новини
22:47
Україна також готує персональні та секторальні санкції проти РФ
21:36
США обіцяють нові санкції проти Росії
США планує прийняти нові економічні санкції проти Росії вже на цьому тижні, заявив на брифінгу радник президента США з національної безпеки Тоні Блінкен.
19:44
ПАРИЖ, БЕРЛІН, ЛОНДОН, РИМ ТА ВАШИНГТОН ДОМОВИЛИСЯ ЩОДО НОВИХ САНКЦІЙ
"Можна з жалем констатувати що, попри неодноразові заклики, Росія не намагається вплинути на сепаратистів з метою примусити їх до переговорів. Також Росія не здійснює реальних кроків для встановлення контролю над кордоном з Україною", - йдеться у заяві лідерів п’яти країн.
18:42
Сікорський тролить Путіна: "дайте адресу магазину, де купити ‘Бук’ та танк Т-64"
Польща підтримує запровадження санкцій проти Росії через збитий проросійськими терористами пасажирський літак "Малайзійських авіаліній". Як відомо, лайнер був збитий зі зброї, яку найімовірніше було надано бойовикам з Росії.
17:19
ЄС потребує більше часу для визнання ДНР та ЛНР терористичними організаціями - Сікорський
Європейський Союз потребує більше часу для визнання так званих Донецької та Луганської народних республік терористичними організаціями, оскільки повинен провести юридичний аналіз наслідків такого рішення.
17:08
Британія відмовляється від участі в днях культури Росії
В той же час там зазначили, що "Британська рада займається програмою Року культури, який, на нашу думку, сприятиме зміцненню відносин між людьми та організаціями".
16:59
Росія може обмежити ввезення продукції тваринництва з України через кукурудзяного жука
Раніше Россільгоспнагляд повідомляв, що заборона стосуватиметься поставок продукції всіма видами транспорту.
16:57
Россільгоспнагляд може обмежити ввезення фруктів до Росії з країн Євросоюзу
Рішення про заборону може бути прийнято до кінця тижня. За словами Алексєєнко, останнім часом в Росію з Європи почастішали поставки фруктів з небезпечним карантинним шкідником - східною плодожеркою.
16:43
Росія несе відповідальність за катастрофу "Боїнга-777" в Україні - Сікорський
Одночасно міністр оборони Польщі Томаш Семоняк, який також брав участь у зустрічі, повідомив, що Великобританія планує провести на території Польщі військові навчання.
15:49
Соратник Меркель пропонує скоротити закупівлі Європою газу в Росії
Заступник голови фракції ХДС/ХСС у бундестазі Міхаель Фукс вважає обмеження Євросоюзом імпорту російського газу найефективнішим чинником тиску на Москву.
15:46
ЄС і Росія можуть втратити по 100 млрд євро за два роки в результаті санкцій - джерело в Брюсселі
Втрати Росії від економічних санкцій Євросоюзу складуть, за оцінкою Брюсселя, близько 100 млрд євро за два роки. Аналогічний збитки може понести і європейська економіка.
15:46
В Угорщині йде наступ на свободу слова - єврокомісар
Раніше глава уряду Угорщини Віктор Орбан заявляв, що податок на медіа - це не "спроба латання дірок в бюджеті", а питання справедливості.
14:22
Європа все більше переходить на вирощування органічно чистих продуктів
Експерти зафіксували, що кожного року в період з 2002 по 2011 рік ринок органічних продуктів та господарств зростав на 13%. Як наслідок, станом на 2011 рік в 27 країнах ЄС було нараховано 186 000 фермерських господарств.
14:07
Росспоживнагляд заборонив ввезення українських консервів
Росспоживнагляд заборонив ввезення до Росії українських овочевих, фруктових і рибних консервів.
12:59
Греція хоче отримати потфель єврокомісара з внутрішніх справ ЄС
Греція номінує свого міністра оборони Дімітріса Аврамопулоса на посаду єврокомісара. Відповідне рішення було прийнято коаліцією грецького уряду за безпосередньої підтримки прем'єр-міністра країни Антоніса Самараса.
11:59
Японія введе додаткові санкції проти Росії
Так, будуть заморожені активи людей і організацій, які мають безпосередній стосунок до приєднання Криму до Росії та до дестабілізації ситуації на сході України, а також введені обмеження на імпорт товарів з Криму.
11:49
Катастрофа Boeing 777 - військовий злочин - ООН
Катастрофу Boeing 777 в Донецькій області України можна вважати військовим злочином, заявила Верховний комісар ООН з прав людини Наванетхем Піллей.
11:47
Гаага офіційно підтвердила, що Росія програла більше $50 млрд у справі ЮКОСа
Гаазький арбітраж стверджує, що російська влада порушила ст.13 (1) Енергетичної хартії, яка забороняє вибіркову та дискримінаційну експропріацію чи націоналізацію підприємств у сфері енергетики.
11:19
Росія планує оскаржити рішення гаазького суду - Лавров
У разі офіційного оголошення про виплату Росією $50 млрд компенсацій екс-акціонерам ЮКОСа Росія подасть апеляцію і буде відстоювати свої права.
11:04
Учасниці групи Pussy Riot в ЄСПЛ вимагають стягнути з Росії 250 тис. євро
Учасниці групи Pussy Riot Марія Альохіна і Надія Толоконнікова просять Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) стягнути з Росії 120 000 євро як компенсацію за моральну шкоду, заподіяну їм кримінальним переслідуванням.
11:01
Україна заборонила ввезення свинини з Польщі через АЧС
Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України заборонила ввезення до країни свиней, свинини, продукції з неї, а також репродуктивного матеріалу з Польщі у зв'язку з черговим спалахом африканської чуми (АЧС) свиней у цій країні.
10:58
Німеччина виступає проти угоди про зону вільної торгівлі між ЄС та Канадою
Німеччина збирається блокувати підписання багатомільйонного договору про зону вільної торгівлі між Європейським Союзом та Канадою, котрий наразі розглядають як зразок для подібного договору із США.
10:26
Литва хоче оголосити російських співаків персонами "нон ґрата"
МЗС Литви розглядає можливість введення національних санкцій відносно громадян Росії у зв'язку з кризою в Україні, заявила в минулий четвер президент країни Даля Ґрібаускайте.
10:20
Шотландські міністри проти проведення російсько-британського року культури
Шотландські та англійські міністри відкликали свою підтримку проведенню року культури Росії в Великобританії у зв’язку з поведінкою РФ щодо України.
09:54
Третя фаза санкцій проти Росії буде розбита на декілька етапів - МЗС Польші
Представниця керівництва польської дипломатії запевнила, що "вірить" у реальність введення таких обмежень, і зазначила, що досягти консенсусу в ЄС вдалося після катастрофи лайнера MH17, збитого проросійськими терористами.
09:50
Виробники фруктів з Бельгії побоюються санкцій від Росії
В бельгійській фруктової галузі висловлюють побоювання, що економічні санкції, які ЄС застосує до Росії, можуть обернутися драматичними наслідками для виробників фруктів у Бельгії.
09:28
Єврокомісія закликає країни ЄС вже у вівторок схвалити санкції проти Росії
Ряд країн пропонували провести екстрений саміт ЄС для схвалення санкцій, які, зокрема, передбачають обмеження щодо найбільших російських банків, однак Ромпей, як випливає з листа, хоче схвалити новий пакет обмежувальних заходів на рівні Комітету постійних представників ЄС - за дорученням керівників 28 країн.
09:25
Віце-прем'єр Великобританії закликає позбавити РФ права проведення ЧС-2018 з футболу
Це не перший заклик відібрати у РФ право прийняти чемпіонат світу-2018 або бойкотувати турнір. Раніше з подібними заявами виступали сенатори США і німецькі політики.
09:20
Збройове ембарго ЄС не в змозі завдати істотної шкоди Росії - ЗМІ
Європейські країни в разі введення збройового ембарго проти РФ досягнуть лише незначного ефекту.
09:19
США готові допомогти з реформами в Україні - Байден
Джо Байден висловив підтримку зусиллям президента України щодо взаємодії гілок влади і підкреслив готовність США сприяти проведенню комплексних реформ в Україні.
09:13
Вашингтон звинувачує РФ в трагедії з "Боїнгом" і обговорює з ЄС наступний раунд санкцій
"Ми знаємо, що лайнер авіакомпанії Malaysia Airlines був збитий ракетою, випущеною з землі. Ракета була випущена з території, яка контролюється сепаратистами, де українці (військові - Ред.) в той момент не керували протиповітряними системами ", - заявив представник Білого дому Джош Ернест.
09:10
В понеділок в ЄС обговорять обмеження інвестицій до Криму
Посли країн ЄС у понеділок обговорять додаткові пропозиції щодо обмеження інвестицій у Крим та Севастополь.
09:07
Країни ЄС мають намір вислати всіх російських шпигунів
За час президентства Володимира Путіна спецслужби Росії встановили тотальне шпигунство в країнах Європи. Тільки в одній Франції на сьогоднішній день працює понад 50 російських шпигунів.
08:57
Розвідка США офіційно заявила, що Росія обстрілює Україну
Державний департамент США офіційно оприлюднив матеріали директора національної розвідки Сполучених Штатів з поясненнями про супутникові знімки, поширені раніше американськими дипломатами й журналістами в соцмережах, які доводять факти обстрілу України з Росії.
08:22
Росія програла в Гаазькому суді $50 млрд - ЗМІ
Росія програла в Гаазькому суді позов колишніх акціонерів ЮКОС та має виплатити їм $50 млрд.