30 січня 2021

Новини
18:48
У Північній Ірландії закликали переглянути частину угоди про Brexit на тлі “війни за вакцини”
Перший міністр Північної Ірландії Арлін Фостер закликала Британію переглянути частину угоди про Brexit - протокол щодо Ірландії та Північної Ірландії - на тлі останніх кроків ЄС з контролю експорту вакцин.
17:46
У Британії затримали чоловіка, через посилку якого евакуювали завод з виробництва вакцин
У Британії затримали чоловіка, якого вважають відправником підозрілого пакета на один із заводів виробництва вакцини від коронавірусу, що призвело до призупинення роботи та евакуації.
17:15
Грузія очікує перші вакцини Pfizer в кінці лютого
Грузія отримає перші вакцини від коронавірусу в кінці лютого, це мають бути вакцини від розробників BioNTech-Pfizer, заявив прем'єр-міністр країни.
16:54
фотоУ Карабаху почав роботу турецько-російський центр моніторингу "режиму тиші" 
У Нагірному Карабаху почав роботу спільний турецько-російський центр для моніторингу "режиму тиші". 
16:22
Січень-2021 став найсмертоноснішим місяцем епідемії у Британії
У січні 2021 року у Британії померло найбільше хворих на коронавірус, ніж у будь-який інший місяць за попередній рік.
15:39
У Британії допускають обмеження на експорт вакцин - ЗМІ
ЗМІ з посиланням на джерела повідомляють, що в уряді Британії допускають обмеження на експорт вакцин або їхніх складових, вироблених в Сполученому Королівстві.
14:49
Франція через коронавірус закриває великі ТРЦ
Франція з 31 січня повертає заборону на роботу великих торгових центрів у рамках заходів для стримування епідемії коронавірусу.
13:39
Зеленський розповів американцям, що "трохи сердиться" на Трампа
Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю американському Axios сказав, що "трохи сердиться" на колишнього президента США Дональда Трампа.
13:21
Німеччина заборонила в’їзд з країн, де поширені мутовані штами вірусу - але з винятками
Федеральний уряд Німеччини з 30 січня до 17 лютого заборонив в’їзд з країн, де поширені мутовані штами коронавірусу, у тому числі Британії, Ірландії та Португалії.
12:59
8 тисяч жителів німецького Ґеттінґену евакуювали через бомби часів Другої світової
Понад 8 тисяч жителів Ґеттінґену, міста у землі Нижня Саксонія, повинні будуть вдень у суботу виїхати зі своїх домівок на час знешкодження бомб часів Другої світової війни, знайдених у центрі міста.
12:46
Президент Італії дав чотири дні на "розвідувальні" перемовини про коаліцію
Президент Італії Серджо Маттарелла доручив спікеру нижньої палати парламенту за чотири дні з’ясувати, чи може країна отримати нову коаліцію та уряд.
12:07
Франція у зв’язку з епідемією забороняє "несуттєві поїздки" з-поза меж ЄС, як і виїзд
Франція з 31 січня заборонила поїздки з-поза меж ЄС, як і поїздки з Франції за межі ЄС - окрім випадків, коли для цього є важлива причина. 
11:35
ЄС після скандалу заперечив плани контролювати ввезення вакцин з Ірландії до Північної Ірландії
Європейська комісія після реакції Ірландії та Британії заперечила намір контролювати експорт виробленої у ЄС вакцини у тому числі на кордоні між Ірландією та Північною Ірландією.
10:51
У Польщі третій вечір поспіль протестували проти заборони абортів
У Польщі третій вечір поспіль зібралися протести проти рішення Конституційного суду, яке вже  набуло чинності та посилило заборону на переривання вагітності до майже повної.
10:24
Чехія через коронавірус обмежила в’їзд для іноземців
Чехія у зв’язку з епідемією коронавірусу вирішила обмежити в’їзд для іноземців. Починаючи з 30 січня, так звані несуттєві поїздки до країни будуть заборонені - у тому числі для громадян країн ЄС.