Росія зупиняє ввезення спиртних напоїв українського виробництва

Середа, 13 серпня 2014, 16:53

Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд) припиняє імпорт в Росію спиртних напоїв, пива і пивних напоїв з України з 15 серпня.

Про це йдеться в повідомленні служби.

Росспоживнагляд зазначає, що при здійсненні державного нагляду за обігом харчової продукції при дослідженні горілки, пива і пивних напоїв виробництва України виявлено неодноразові порушення вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів (невідповідність вимог, що пред'являються до маркування продукції):

- пиво виробництва ПАТ "Оболонь" (Україна) не відповідало вимогам щодо енергетичної цінності та органолептичних показників;

- у пивного напою виробництва ПАТ "Сан ІнбевУкраина" (Україна) виявлено невідповідність нормативним вимогам, що пред'являються до маркування продукції;

- спиртні напої виробництва ТОВ "Українська дистрибуційна компанія" (Україна) не відповідали за об'ємною часткою спирту і органолептичними показниками.

Всі лабораторні дослідження проводилися випробувальними лабораторними центрами, акредитованими в російській і міжнародній системі акредитації, говориться у повідомленні.

Нагадаємо, з 28 липня в Росії заборонили імпорт українського молока і молокопродуктів, а також овочевих, фруктових та рибних консервів.

Крім того, 31 липня Росспоживнагляд заборонив ввозити на територію РФ українські соки і дитяче харчування. А вже 1 серпня Росія ввела заборону на поставки з України сої, соєвого шроту, соняшнику та кукурудзяної крупи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: