Росія встановить граничні ціни на аналоги забороненого імпорту

Четвер, 14 серпня 2014, 12:03

Крім списків продовольчих товарів, які потрапили під особливий контроль у зв’язку з санкціями Росії роти ЄС та США, всі учасники виробничого ланцюга отримають ціни, вище яких вартість окремих продуктів підніматися не має.

Про це повідомляє сайт AgroTrend, посилаючись на джерело в Мінсільгоспі.

Джерело  також повідомило, що міністерство готує списки по галузям як для виробників і видобувних компаній, так і для переробників продукції .

"В даний момент ціни готуються профільними департаменту і можуть бути надані учасникам ринку вже наступного тижня", - розповів представник відомства.

Мова йде про середню ринкову ціну на даний товар. Це буде другий випадок в новітній російській історії, коли держава втручається в ціноутворення на ринку продовольства. Останній раз ціни на їжу піддавалися "заморожуванню" в жовтні 2007 року через  різке зростання цін на продовольство на світовому ринку.

У 2010 році можливість цінового регулювання з боку держави була прописана в ФЗ "ПРО торгівлю" і могла застосовуватися при одноразовому 30-відсотковому зростанні вартості того чи іншого товару, але досі жодного разу не використовувалася.

Нагадаємо, що уряд РФ отримав дані про зростання закупівельних цін на продукти після введеного ембарго на поставки з Євросоюзу та інших країн, що підтримали санкції проти Росії.

Зазвичай цінове регулюваня з боку держави призводить до дефіциту на ринку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.