РФ не зможе довго витримати власне ембарго - міністр сільського господарства ФРН

Неділя, 17 серпня 2014, 17:35

РФ не зможе протягом тривалого часу витримати наслідки власного ембарго на постачання продовольства з країн ЄС та США.

Таку думку висловив федеральний міністр сільського господарства Крістіан Шмідт ФРН в інтерв’ю газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Самозабезпечуваність російського сільського господарства близька до 60%. Наприклад питання молочної промисловості Росія самостійно вирішити не зможе", - відзначив він.

На його думку, наслідки від російського ембарго матимуть "досить обмежений вплив" на сільськогосподарський ринок ЄС. А прохання країн ЄС про компенсації Шмідт вважає передчасними та закликає підходити до них "стримано".

До зустрічі Ради міністрів ЄС з питань сільського господарства та рибальства на початку вересня будуть зібрані "надійні показники" щодо перспектив експорту продовольства, відзначає міністр.

Шмідт також планує провести попередню зустріч у Бонні з міністрами сільського господарства Польщі та Франції для того, щоб "узгодити спільну стратегію".

ЄвроПравда повідомляла, що представники країн-членів ЄС дійшли згоди про схему спільних дії Євросоюзу в питаннях, пов’язаних із санкціями Російської Федерації та їхнім впливом на європейські підприємства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.