Фіни розпродають товари, що потрапили під російські санкції

П'ятниця, 15 серпня 2014, 14:02

"Фотографії, опубліковані місцевими ЗМІ, свідчать про те, що продажі почалися в ряді магазинів "Призма" (Prisma), якими володіє компанія "С-груп" (S-group).

Про це пише ІТАР-ТАСС.

В супермаркетах цієї мережі в даний час можна побачити сири Oltermanni компанії Valio в упаковках 1 кг для російського ринку. Вони продаються за ціною, яка вдвічі нижча вартості аналогічного продукту в упаковках фінською мовою. Товар забезпечений пояснювальною табличкою, де, зокрема, зазначено, що дана продукція з етикетками російською мовою продається на фінському ринку як виняток.

Директор з міжнародних зв'язків фінської Торговельної палати Тімо Вуори висловив думку, що збут у Фінляндії вироблених для Росії товарів не має помітно вплинути на місцевий ринок.

"Це тимчасовий захід і особливий випадок, тому що така продукція не буде присутня на ринку постійно. Компанії, зокрема Valio, що працювали на російський експорт, вже заявили, що закриватимуть відповідні виробничі лінії", - пояснив він. "Упевнений, що фіни не боятимуться купувати товари з російськомовними етикетками. Я і сам готовий їх купувати, оскільки фінські виробники, незалежно від того, чи виробляють вони продукт для Фінляндії, Росії чи будь-якої іншої країни, дотримуються високих стандартів якості.

Якби вони робили інакше, то йшли б на великий ризик. Тому сумнівів у якості "російськомовних" товарів бути не повинно", - підкреслив експерт.

Нагадаємо, 13 серпня в литовських торгових центрах з'явилися перші продовольчі товари з російськими етикетками, які мали бути реалізовані на російському ринку, однак через введені санкції не потрапили на територію РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.