Білорусь готова замінити заборонений європейський експорт

Четвер, 7 серпня 2014, 11:04

Білорусь готова постачати продовольство в Росії замість країн, щодо яких Москва ввела заходи у відповідь на санкції, заявив у четвер перший заступник міністра сільського господарства і продовольства Білорусі Леонід Маринич.

Про це повідомляє РІА "Новости".

"Для нас це клондайк. Ми готові замінити західні країни за багатьма позиціями в частині продовольства", - сказав Маринич.

Білорусь розраховує, зокрема, серйозно збільшити поставки в Росію сирів: "Збільшимо випуск сирів різної твердості і різних строків достигання".

Також, за словами першого заступника міністра, Білорусь готова збільшити поставки м'яса і цільного молока замість Фінляндії.

Ще білоруські аграрії, за словами Маринича, можуть робити додаткові поставки овочів: "Замінимо голландську картоплю, замінимо польські яблука - у нас все є".

Нагадаємо,  президент РФ Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації". Документ забороняє протягом року ввозити продовольство з країн, що ввели санкції проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: