Єврокомісія захистить ринок овочів і фруктів від російського ембарго

Середа, 17 вересня 2014, 09:24

Єврокомісія розробляє нові правила підтримки ринку фруктів і овочів, що швидко псуються.

Про це пише Інтерфакс, посилаючись на представників Єврокомісії.

Експерти головного директорату Єврокомісії з питань сільського господарства виклали представникам держав-членів ЄС параметри нової схеми надзвичайних заходів щодо підтримки ринку швидкопсувних фруктів і овочів, постраждалого від російського ембарго на ряд продовольчих продуктів.

"Нова програма випливає з попередньої програми вартістю 125 млн євро, призупиненої Єврокомісією минулого тижня через те, що рівень запитів на надання допомоги виходив за рамки передбаченого бюджетом", - сказав представник ЄК Роджер Уейт.

Він пояснив, що, як і за попередньою схемою, пакет допомоги надаватиме фінансування ЄС для вилучення з ринку для безкоштовного розповсюдження або для використання в промислових цілях, а також для компенсації збору незрілого чи незібраного врожаю.

Нова програма передбачає визначення прийнятних обсягів допомоги для кожної держави-члена за групами продукції на основі обсягів експорту в Росію за той же період в минулому році за вирахування суми, заявленої за першою схемою допомоги.

"Після сьогоднішньої дискусії з державами-членами Єврокомісія доопрацює текст, що підтверджує передбачуваний бюджет, і завершить необхідні внутрішні консультації, перш ніж офіційно прийняти ці правила та опублікувати їх в "Офіційному журналі" Євросоюзу", - повідомив Уейт.

Раніше "Європейська правда" писала про те, що Єврокомісія прийняла рішення призупинити допомогу фермерам, оголошену 18 серпня у відповідь на російське ембарго, з метою запровадження більш ефективних заходів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: