Юнкер перерозподілив портфелі в новій Єврокомісії

Четвер, 16 жовтня 2014, 08:30

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер перерозподілив портфелі в майбутньому складі ЄК.

Про це йдеться у відповідному повідомленні Єврокомісії.

Зокрема, Юнкер запропонував посаду віце-президента з питань Енергетичного союзу кандидату від Словаччини Марошу Шефчовичу, а портфель єврокомісара з питань транспорту - міністру розвитку, стратегічних проектів та співробітництва Словенії Віолеті Булц.

Раніше Шефчович претендував на посаду єврокомісара з питань транспорту, а Булц замінила попереднього кандидата від Словенії Аленку Братушек, яка повинна була стати віце-президентом з питань Енергетичного союзу.

Наразі Шефчович та Булц повинні пройти слухання у профільних комітетах Європарламенту.

Терміни і порядок проведення слухань є виключною прерогативою ЄП, говориться у повідомленні.

Лише після затвердження комітетами кожного з кандидатів Європарламент зможе проголосувати за новий склад Єврокомісії в цілому.

Нагадаємо, що Юнкеру довелося вносити зміни до розподілу посад між кандидатами у зв´язку з тим, що колишній прем'єр-міністр Словенії Аленка Братушек зняла свою кандидатуру після того, як представники комітету з промисловості, досліджень та енергетики, а також комітету з навколишнього середовища переважною більшістю не підтримали її - 112 голосів "проти" та 13 "за".

Замість неї Словенія висунула кандидатуру нещодавно призначеної міністром розвитку, стратегічних проектів та співробітництва Віолети Булц.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: