У Празі пройде масштабна антипрезидентська акція. Вимагатимуть відставки

Понеділок, 1 грудня 2014, 09:13

1 грудня у Празі заплановано масштабну акцію проти політики президента Чехії Мілоша Земана.

Очікується, що участь у протесті візьмуть десятки тисяч людей, пише Echo24.

Як повідомляється, орагнізатори протесту створили в соціальній мережі Facebook подію "День, коли ми всі одягнемо червону сорочку на знак протесту проти Земана".

Наразі, пише видання, до події приєдналося майже 45 тис. осіб.

За умовами акції, протестуючим необхідно вдягнути червону сорочку, светр або куртку, висловлюючи таким чином протест проти політики президента.

Попередньо заплановано, що учасники протесту пройдуть до Празького граду (там розміщена резиденція президента Чехії) та зачитають петицію з вимогою відставки Земана.

Петицію, розміщену в інтернеті, наразі підписало вже понад 100 тис. осіб.

В петиції зазначено, що Земан не захищає інтереси Чехії і "робить їй погане ім'я". Окрім того, він є поганим прикладом для громадян.

"В повній відповідності зі статтями 61 і 65 Конституції Чехії, ми розуміємо, що єдиним можливим рішенням в даній ситуації є відставка президента", - зазначається в документі.

Речник глави Їржі Овчачек зауважив, що жодної реакції від Земана на протест не варто очікувати.

"Все щодо цієї теми вже було сказано", - відзначив він.

Варто зауважити, що це вже не перший протест проти президента Чехії.

Нагадаємо, 17 листопада ввечері у Празі мітингувальники засвистали та закидали яйцями президента Чехії Мілоша Земана, який виступав перед пражанами з нагоди 25-ї річниці повалення комунізму в Східній Європі. Крім того, учасники демонстрацій у чеській столиці вимагали його відставки через прокремлівську і антиукраїнську політику.

Нагадаємо, що президент Чехії єдиний з європейських лідерів публічно заперечує факт вторгнення російських військ на схід України.

Зокрема, він раніше заявляв про те, що декілька сотень російських добровольців, які воюють на Донбасі, ще не є вторгненням, а Майдан називав лігвом бандерівців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: