Президента Чехії обізвали "ганьбою нації"

Понеділок, 1 грудня 2014, 17:00

Президента Чехії Мілоша Земана, який перебуває з триденним візитом у Південній Моравії, обізвали "ганьбою нації" і вимагали його відставки.

Про це повідомляє чеське видання iDnes.

Близько 150 людей протестували в понеділок біля Університету оборони у Брно, куди прибув з візитом президент Чехії Мілош Земан.

Протестувальники тримали в руках червоні картки, які символізують вимогу відставки Земана.

Коли президент проходив повз натовп йому вслід лунали вигуки "Ганьба!", "Геть!", "Тьху!", "Ганьба нації". При цьому Земан намагався вдавати, що не помічає протестувальників.

"Що мене турбує, так це його братання з Путіним і підозріле зближення з Китаєм і в той же час ігнорування порушень прав людини. Це ганьбить ідеї Масарика і Гавела", - сказала організатор акції Сарка Вацлавікова.

Як повідомляє видання Novinky, серед протестувальників був і місцевий радник Давид Мачек.

"Я звільнив себе від формальних зустрічей з президентом, тому що, на мою думку, важливо показати йому червону картку", - зазначив він. 

При цьому організатори сподівалися, що Земан поспілкується з ними, але дочекалися від нього лише помаху рукою, після чого він зайшов до будівлі університету.

Очікується, що ввечері пройде ще одна антипрезидентська акція у Блансько, куди має прибути президент. О 17.30 він має виступити перед громадянами на Площі республіки.

Нагадаємо, 17 листопада у Празі пройшов ряд антипрезидентських акцій, в ході яких мітингувальники освистали, закидали яйцями Мілоша Земана і вимагали його відставки через прокремлівську політику.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.