У разі прогресу в Мінську розширення санкцій буде відкладено - глава МЗС Іспанії

Вівторок, 10 лютого 2015, 14:41

В разі досягнення прогресу під час зустрічі "нормандської четвірки" на найвищому рівні в Мінську 11 лютого щодо ситуації в Україні розширення санкцій Європейського Союзу проти Росії може бути відкладено.

Про це заявив міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Гарсія-Маргальйо і Марфіль на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, передає УНІАН.

"Якщо не буде просування у Мінську, то в понеділок це набере чинності", - сказав міністр.

За його словами, у Європейському Союзі будуть дослухатися до думки української сторони щодо результатів цих переговорів.

"Ми можемо відкласти ці санкції, якщо українська сторона вважатиме, що це можна зробити", - додав Гарсія-Маргальйо і Марфіль.

Клімкін зазначив, що санкції набудуть чинності автоматично наступного понеділка.

Водночас він зауважив, що якщо міністри закордонних справ Європейського Союзу вирішать, що "ми досягли абсолютного вирішального прогресу, тоді, можливо, будуть прийняті додаткові рішення".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністри закордонних справ країн ЄС на засіданні у понеділок розширили санкції щодо РФ, додавши до чорного списку 19 осіб і заморозивши рахунки 9 компаній, однак введення даного рішення в силу було відкладено до 16 лютого.

Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні під час підсумкової прес-конференції по завершенню Ради ЄС у закордонних справах заявила, що рішення про відтермінування введення нових санкцій проти РФ в дію є повністю вибором глав МЗС країн ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: