Грибаускайте вітає збільшення сил реагування: НАТО адекватно оцінює загрозу РФ

Четвер, 25 червня 2015, 15:49

Рішення збільшити чисельність Сил швидкого реагування НАТО до 40 тис. військовослужбовців і створити командні пункти говорить про те, що Альянс здатний адекватно і швидко реагувати на зміни ситуації з безпекою і швидко виконувати рішення.

Про це заявила президент Литви Даля Грибаускайте, повідомляє Delfi.lt.

"Це означає, що не тільки ми говоримо про загрози, що вони реальні, і що НАТО також реагує відповідним чином. В Уельсі ми вирішили, що Сили швидкого реагування будуть складати всього близько 5 тисяч.

Як ми бачимо, за півроку вже прийнято рішення про 40 тисяч. Отже, країни НАТО розуміють, зважують те, що ми говоримо, і реально оцінюють загрози", - сказала вона.

За її словами, це рішення означає, що "разом з нашими Силами швидкого реагування, якщо ще кожна країна приєднається, то рівень захищеності реально підвищується".

"Щодо безпеки ми більшою мірою гарантовані. І те, що восени в шести країнах також будуть відкриті командні пункти НАТО - теж хороший знак, що рішення виконуються і вони змінюються в залежності від ситуації, що змінюється, і це добре.

НАТО демонструє здатність реагувати адекватно, здатність виконувати прийняті рішення, і робить це швидко", - сказала Даля Грибаускайте.

Раніше повідомлялося, що міністри оборони країн НАТО під час зустрічі у Брюсселі затвердили рішення про збільшення сил реагування НАТО (NATO Response Force, NRF) до 40 тисяч осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.