НАТО тестує системи енергоефективності на навчаннях в Угорщині

Понеділок, 8 червня 2015, 15:02

В Угорщині розпочалися навчання НАТО під час яких тестуватимуть низку енергоефективних рішень у спробі скоротити витрати при одночасному підвищенні взаємосумісності та військової ефективності.

Про це повідомляє сайт альянсу.

У навчаннях беруть участь 1700 військовослужбовців та більш ніж 50 одиниць техніки. Експерти НАТО аналізують роботу обладнання з використанням різних енергоефективних технологій.

Серед іншого тестуються спеціальні мікросітки для раціонального управління енергією табору; відновлювані джерела енергії, такі як вітер і сонячна енергія; ізоляція від тепла і холоду; низькоенергетичні технології для очищення води; світлодіодні фари; невеликі портативні паливні елементи для солдатів НАТО.

Фото - nato.int 

Програма Smart Energy НАТО почалася в 2011 році і спрямована на поліпшення енергоефективності збройних сил союзників через широкий спектр засобів, таких як збільшення використання відновлюваних джерел енергії та більш раціональне використання енергії.

Довгострокова мета - впровадження технологій, які можуть знизити споживання палива військами, дислокованими на довгий час для виконання операцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.