Швеція зніме частину звинувачень із засновника WikiLeaks

Середа, 12 серпня 2015, 13:16

У Швеції збираються зняти три з чотирьох звинувачень у скоєнні злочинів сексуального характеру з засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа.

Про це повідомляє Times.

Звинувачення будуть зняті через закінчення терміну давності, передбаченого законодавством Швеції. Ассанж більш трьох років переховувався в посольстві Еквадору в Лондоні, щоб уникнути екстрадиції у Швецію.

Два звинувачення будуть зняті 13 серпня. Це дата, коли було скоєно перше правопорушення, у якому він підозрюється. Ще одне звинувачення буде знято 18 серпня.

Термін по останньому обвинуваченню - у зґвалтуванні - закінчується в 2020 році.

У липні цього року Ассанж попросив притулку у Франції, опублікувавши лист у пресі, оскільки "його життю загрожує небезпека". Проте Франція відмовила у його проханні.

У червня 2012 року Ассанж, якого розшукують у США та Швеції, отримав притулок в посольстві Еквадору в Лондоні і знаходиться там.

В кінці червня WikiLeaks опублікував чергову порцію секретної документації Агентства національної безпеки США про промислове шпигунство у Франції.

Як відомо, раніше WikiLeaks почав публікацію надсекретної документації Агентства національної безпеки США про прослуховування французьких високопосадовців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.