Британія висловить офіційний протест Еквадору через переховування Ассанжа

Четвер, 13 серпня 2015, 18:48

Велика Британії висловив офіційний протест Еквадору в зв'язку з наданням притулку засновнику сайту WikiLeaks Джуліану Ассанжу в посольстві в Лондоні.

Про це повідомляє Reuters.

"Еквадор має усвідомити, що рішення надавати притулок Ассанжу більше трьох років завадило проведенню належного правосуддя. Це просто неприйнятно, щоб британські платники податків розплачувалися за зловживання дипломатичним статусом", - сказав державний міністр у МЗС Сполученого Королівства Хьюго Суайр.

Суайр додав, що Британії як і раніше має правове зобов'язання екстрадувати Ассанжа так як звинувачення у зґвалтуванні залишається в силі.

Як повідомлялося, у Швеції зняли три з чотирьох звинувачень у скоєнні злочинів сексуального характеру з засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа через закінчення терміну давності обвинувачень.

У липні цього року Ассанж попросив притулку у Франції, опублікувавши лист у пресі, оскільки "його життю загрожує небезпека". Проте Франція відмовила у його проханні.

У червні 2012 року Ассанж, якого розшукують у США та Швеції, отримав притулок в посольстві Еквадору в Лондоні і знаходиться там.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.