Словаччина обіцяє не дискримінувати мігрантів-мусульман

П'ятниця, 21 серпня 2015, 13:04

У словацькому уряді запевнили, що не піддаватимуть дискримінації мігрантів за релігійною ознакою.

Як повідомляє агенція dpa, таку відповідь було отримано її на запит до Міністерства внутрішніх справ країни.

Зазначається: у відповіді йдеться про те, що країна "надає перевагу" мігрантам-християнам, проте водночас не буде відмовляти у притулку мусульманам, що прибувають до країни.

Рада Європи звинуватила Словаччину у "дискримінації і ксенофобії" після того, як представник Міністерства внутрішніх справ країни Іван Метик заявив, що Словаччина прийматиме лише мігрантів-християн. Він також зазначав, що позаяк у країні немає мечетей, мусульманам буде складно інтегруватися у суспільство.

Проте у міністерстві наголосили: попри те, що мусульманам може бути складно стати частиною переважно католицького суспільства, Словаччина буде приймати шукачів притулку із цим віросповіданням.

Варто відзначити, що водночас міністр внутрішніх справ Роберт Калінак і  прем’єр Роберт Фіцо заявили про можливі "безпекові ризики" при прийомі мусульманських біженців.

У зв'язку з заявою Словаччини про готовність приймати лише мігрантів-християн генсек Ради Європи звертався із закликом до європейських країн не дискримінувати мусульман.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: