Путін звинуватив Ердогана в ісламізації мусульманської Туреччини

Середа, 25 листопада 2015, 13:20

На думку Володимира Путіна, керівництво Туреччини проводить цілеспрямовану підтримку ісламізації своєї країни.

Про це повідомляє ТАСС.

"Адже проблема не в тій трагедії, з якою ми зіткнулися вчора (інцидент з російським літаком Су-24), проблема набагато глибша", - сказав Путін, коментуючи стан двосторонніх відносин між Росією та Туреччиною.

"Ми спостерігаємо, - і не тільки ми, запевняю вас, це бачать у всьому світі, - сьогоднішнє керівництво Туреччини протягом значної кількості років проводить досить цілеспрямовану внутрішню політику по підтримці та по ісламізації своєї країни", – додав він.

Путін зазначив, що іслам - це велика світова релігія, яка є однією з традиційних релігій, у тому числі в РФ.

"Ми самі підтримуємо іслам і будемо це робити, але мова йде про підтримку  більш радикального напрямку. І це саме по собі створює дуже несприятливе середовище, атмосферу, яку на перший погляд і не видно", - заявив він.

Окрім того, російський президент підкреслив, що підтримує від'їзд громадян РФ з Туреччини, оскільки наразі Росія не може гарантувати їх безпеку на території цієї країни.

Як повідомлялося, 24 листопада над Сирією був збитий фронтовий бомбардувальник Су-24 російської авіагрупи.

За даними турецької влади, російський літак, перед тим як його збив турецький винищувач F-16, не реагував на попередження.

Літак впав в сирійській провінції Латакія біля кордону з Туреччиною, де базується російська авіація. Пілот літака загинув, штурмана врятували сирійські та російські військові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.