Глава МЗС Польщі назвав президента Європарламенту Шульца безграмотним

Неділя, 20 грудня 2015, 13:44

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський розкритикував Мартіна Шульца за висловлювання того щодо політичної ситуації у Польщі.

Як пише Польське радіо, міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський в інтервʼю виданню Super Express назвав президента Європарламенту Мартіна Шульца неосвіченим.

"Я не очікую від пана Шульца якоїсь співпраці. Це неграмотна людина, яка погано розбирається в політичному житті. Очевидно, йому донесли, що у Польщі в результаті виборів ганебної поразки зазнали ліві політичні сили, тому він вважає, що це ненормальна ситуація, і що слід у зв'язку з цим протестувати. На жаль, у багатьох західних колах той факт, що ліві могли не виграти, а вже тим більше не потрапити в парламент, розглядається як величезна трагедія", - зазначив Ващиковський.

Журналіст нагадав також вислів Мартіна Шульца про поділ біженців, коли глава Європарламенту заявив, що "якщо буде така необхідність, це буде зроблено насильно".

Ващиковський також негативно висловився про критичні стосовно Польщі публікації у західній пресі.

"Образ, створюваний ЗМІ, є помилковим. … Усі, хто знайомий з ситуацією в нашій країні, знають, що тут пройшли нормальні вибори, прийшов час природного прийняття влади і держустанов. Не існує однієї моделі демократії, навіть у Європі. Є держави, де взагалі немає Конституційного суду, а відповідність Конституції оцінюють, наприклад, суди. Ця істерика створюється спеціально. На жаль, до неї підключилися деякі зарубіжні ЗМІ, деякі політики - так, як пан Шульц", - підкреслив Ващиковський.

Раніше повідомлялося, 19 грудня в Польщі десятки тисяч людей протестували проти дій влади

Нагадаємо, дії польської влади вже отримали негативну оцінку в Європарламенті. Зокрема президент ЄП Мартін Шульц заявив, що події у Польщі мають "характер державного перевороту".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: