Новітній безпілотник НАТО успішно здійснив перший політ

фото
Вівторок, 22 грудня 2015, 14:19

Перший з п'яти безпілотних літальних апаратів НАТО Global Hawk Block 40, створений в рамках Програми наземного спостереження (Alliance Ground Surveillance, AGS), успішно виконав перший політ.

Про це повідомляє сайт НАТО.

Безпілотник протягом 2,5 годин завершив повний спектр тестових завдань, піднімаючись на висоту до 12 кілометрів, після чого приземлився на базі ВПС США у штаті Каліфорнія.

"Ця система дозволить Альянсу проводити постійні спостереження на великих територіях і на великих висотах в будь-яких погодних умовах. Система видасть командирам повну картину ситуації на місцях", - сказав один із керівників програми.

 

Програма AGS дозволить її учасникам виконувати постійний нагляд за великими областями з великої висоти при будь-якій погоді або освітленні. Безпілотник здатний вести розвідувальну діяльність на висоті до 18 000 метрів.

Система, яка досягне бойової готовності до кінця 2017 року, дасть командирам повну картину ситуації на місцях.

У створенні системи AGS беруть участь 15 союзників НАТО: Болгарія, Чехія, Данія, Естонія, Німеччина, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Норвегія, Польща, Румунія, Словаччина, Словенія і США. Вартість проекту $1,5 млрд.

Повітряні транспортні засоби будуть управлятися з центру на авіабазі Сігонелла в Італії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.