Уряд Польщі: рішення Єврокомісії – стандартна процедура

Середа, 13 січня 2016, 16:56

В польському уряді прокоментували рішення Єврокомісії щодо початку процедури оцінки ситуації в Польщі стосовно верховенства права.

Як повідомляє Польське радіо, в уряді Польщі вважають, що така процедура є стандартною, і наголошують на тому, що на сьогоднішньому засіданні ЄК не було ухвалено жодних негативних рішень, які б вплинули на стосунки Варшави та Брюсселя.

Коментуючи рішення ЄК, речник уряду Рафал Бохенек заявив, що це "стандартний діалог, адже на лінії Варшава-Брюссель не було прийнято жодних рішень, які мали б негативне значення".

Він також підкреслив, такий крок Єврокомісії означає, що ЄК намагається здобути якомога більше інформації про те, що відбувається в Польщі.

"Ми радо про це (останні події навколо законодавства щодо Конституційного суду та закону про ЗМІ) розповімо голові Європейської комісії, звичайно, запрошуємо його до Польщі. Як Польща, так і Європейська комісія прагнуть утримати як найбільш дружні та партнерські відносини. Натомість те, що сьогодні відбулося у Європейській комісії, це стандартна процедура комісії", – додав прес-секретар польського уряду.

Відзначимо, що раніше глава польського МЗС Вітольд Ващиковський назвав "невиразними" заяви першого віце-президента Єврокомісії Франса Тіммерманса про запуск процедури оцінки верховенства права в Польщі.

Нагадаємо, сьогодні, 13 січня, Європейська комісія вирішила розпочати процедуру перевірки щодо Польщі у звʼязку з ухваленням закону про Конституційний суд та останніх змін у законодавстві про ЗМІ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.