У Нідерландах сирійський мігрант підпалив себе на знак протесту

Четвер, 21 січня 2016, 17:59

Біженець, який прибув з сирійського міста Алеппо намагався покінчити життя самоспаленням протестуючи проти повільного розгляду документів про надання притулку.

Інцидент стався у таборі для біженців біля голландського містечка Зандам, повідомляє видання Noordhollands Dagblad.

Відомо, що в середу, 20 січня, ввечері чоловік облив себе пальною сумішшю і підпалив. Біженці, які кинулися на допомогу, змогли врятувати чоловіка, якого доставили до лікарні. Загрози життю сирійця немає.

Про постраждалого відомо, що він напередодні дізнався про те, що розгляд його заяви про надання притулку триматиме довго і за два чи три тижні його можуть змусити залишити Нідерланди.

Також відомо, що його родина наразі перебуває в Туреччині, і він вже довгий час не може їх перевезти до себе і Нідерланди.

В місцевому управлінні з міграції ситуацію прокоментували натступним чином: "Цей чоловік вже довго перебував у притулку. Аджж ті, у кого немає паспортів мають пройти перевірку, що забирає деякий час".

Видання також відзначає, що в голландських соцмережах дуже різко і негативно прокоментували новину про самоспалення біженця. Користувачі інтернету зустріли цю інформацію дуже різкими висловлюваннями про біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.