Чоловік, якого помилково звинуватили в тероризмі у Швеції, вимагає 1 млн крон

П'ятниця, 22 січня 2016, 13:17

Іракський чоловік, який був помилково звинувачений у підготовці теракту в Швеції, вимагає 1 мільйон крон (близько $116 тисяч) в якості компенсації.

Про це повідомляє The Local.

Модер Мотхана Маджид був звільнений без пред'явлення звинувачення і з нього були зняті всі підозри, пов'язані з тероризмом, в листопаді, через три дні після того, як поліція заарештувала його в ході рейду на півночі Швеції.

22-річний Маджид, який пізніше розповів шведським ЗМІ, що вже не має образ по відношенню до поліції після свого незаконного арешту, тепер просить один мільйон крон в якості відшкодування збитку від держави.

"Він підозрювався в особливо тяжких злочинах. Але насамперед він постраждав через увагу ЗМІ, тому що його оголосили підозрюваним у тероризмі та були опубліковані його ім'я та фотографія", - сказав адвокат Пітер Атасевен.

У Швеції люди, яких необґрунтовано помістили під варту, мають право вимагати компенсації від держави, незважаючи на те, що помилки були вчинені співробітниками поліції в ході слідства.

Втім, виплати зазвичай значно менші за мільйон крон. Аналогічна гучна справа була у 2003 році, коли 35-річного чоловіка помилково звинуватили у вбивстві шведського міністра закордонних справ Анни Лінд. Він отримав 150 тисяч крон після того, як подробиці про його особисте життя були опубліковані в газетах по всій країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.