У Британії біженців позначили кольоровими браслетами

Понеділок, 25 січня 2016, 09:39

В столиці Уельсу, Кардіффі приватна компанія, яка забезпечує харчування біженців, які звернулися з проханням про отримання притулку, зобовʼязала носити кольорові браслети.

Як пише ВВС, про це повідомила депутат від лейбористів Джо Стівенс.

Кольорові браслети були видані для шукачів притулку, які проживають в притулку для біженців Lynx House. Без браслетів мігранти не мають права отримувати їжу у притулку.

Такий підхід до позначення біженців вже викликав негативну реакцію серед громадян міста, дехто вже називає його "антигуманним" і стверджує, що мігранти стали жертвами зловживань.

Джо Стівенс повідомила також, що після розмови з керівництвом компанії, її вдалося домогтися того, щоб практика позначення біженців спеціальними браслетами була припинена.

За словами 36-річного біженця Еріка Нгале, він майже два місяці намагався добитися відміни правилиа щодо носіння браслетів, і лише втручання депутата допомогло вирішити питання.

Раніше повідомлялося, що поліція Бельгії викрила банду, яка провозила мігрантів до Британії.

Як відомо, міграційна криза, викликана напливом біженців з Близького Сходу та Північної Африки, залишається однією з найголовніших проблем Європейського Союзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.