Франція ініціює нові санкції проти Ірану - ЗМІ

Четвер, 28 січня 2016, 09:53

Франція звернулася до Європейського Союзу з тим, щоб розглянути питання про нові санкції проти Ірану через останні ракетні випробування, проведені Тегераном.

Про це з посиланням на власні джерела в ЄС пише Associated Press.

Як пише видання, за словами двох чиновників з Європейського Союзу наразі французька пропозиція знаходиться на стадії розгляду.

Проте, за словами співрозмовників агенції, більшість країн ЄС важають цю пропозицію контрпродуктивною і такою, що знівелює всі зусилля, спрямовані на пожвавлення політичних і економічних зв'язків з Іраном.

Французький дипломат на умовах анонімності також повідомив про те, що за словами міністра закордонних справ Лорана Фабіуса, ЄС розглядає можливі нові санкції відносно Ірану.

Втім, він відмовився сказати, яка країна ініціювала цей процес.

За словами чиновників, питання розглядатлось на засіданні міністрів закордонних справ ЄС незабаром після того, як ЄС і США зняли санкції відносно Ірану в обмін на відмову Тегерану від своєї ядерної програми.

Видання відзначає, що у французькому МЗС наразі не коментують ситуацію. 

Як повідомлялося, світові лідери погодились на скасування жорстких санкцій проти Ірану в обмін на дотримання Тегераном своїх зобовʼязань щодо обмеження розробки ядерної зброї.

Євросоюз уточнив, що з Ірану знімаються не всі санкції, а лише економічні й фінансові обмеження, які пов'язані з його ядерною програмою.

У середині січня Іран отримав доступ до $32 мільярдів, які раніше були заблоковані, після зняття міжнародних економічних санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.