Прем'єр Польщі вимагає зміни курсу в політиці щодо біженців

П'ятниця, 12 лютого 2016, 10:30

Прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло заявила про необхідність різкої "зміни курсу" в політиці щодо біженців.

Про це вона заявила в інтерв'ю німецькому виданню Bild, що вийшло друком у п'ятницю, передає Deutsche Welle.

За її словами, вирішення кризи біженців є одним з найбільших викликів, що має сьогодні Європа.

"Ситуація на зовнішніх кордонах Європейського Союзу, а також в Німеччині вийшла з-під контролю", - сказала глава уряду Польщі.

Шидло, однак, запевнила у надійності її уряду: він дотримуватиметься домовленостей, досягнутих його попередниками раніше. Як відомо, попередній уряд Польщі взяв на себе зобов'язання прийняти сім тисяч біженців.

Водночас Шидло заявила, що її уряд буде уважно слідкувати за тим, хто саме прибуває до країни, "кого Польща прийматиме, щоб наші громадяни не відчували жодної загрози".

За словами польського прем'єра, "уже сталось те, від чого ми застерігали, коли наші попередники ухвалювали рішення: терористичні напади у Парижі, сексуальні атаки в новорічну ніч у Кельні".

"День за днем ми чуємо про напади, в яких беруть участь мігранти. Це свідчить про те, що ми недооцінили небезпеку. Сьогодні ми потребуємо нових рішень", - сказала Шидло.

Нагадаємо, 19 січня, виступаючи у Європарламенті, прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло заявила, що країна прийняла "близько мільйона біженців з України".

Заяву польського прем'єра розкритикували як польські ЗМІ, так і посольство України у Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.