ПАРЄ підготує окрему резолюцію по Савченко - Ар'єв

П'ятниця, 11 березня 2016, 15:28

У зв'язку з ситуацією з незаконними утримуванням у російському СІЗО української льотчиці Надії Савченко Парламентська асамблея Ради Європи підготує окрему резолюцію.

Про це сьогодні заявив голова постійної делегації України в ПАРЄ народний депутат Володимир Ар'єв, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Парламентська асамблея робитиме окрему резолюцію щодо Надії Савченко з наслідками для російської влади. І, схоже, список Савченко, схожий на список Магнітського, стає все більш реальною справою, оскільки вже лунають пропозиції про введення цього списку і з боку ПАРЄ, і з боку Європейського парламенту", - сказав Ар'єв.

Крім того, за словами представника України в ПАРЄ, генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд досі ніяк не відреагував на ситуацію з Савченко.

"3 березня, під час засідання бюро Асамблеї, я звернувся до президента ПАРЄ Педро Аграмунта та генеральному секретарю Ради Європи Турбйорну Ягланду з тим, щоб вони здійснили максимальні дії зі свого боку для звільнення Н.Савченко. Адже Ягланд має прямі контакти з нинішнім російським урядом", - повідомив він.

Втім, відзначає Арʼєв, його "звернення до Турбйорна Ягланда залишилося без уваги", тому він від імені української делегації направив листа до генсека Ради Європи.

Раніше повідомлялося, що голова Комітету Міністрів Ради Європи Даніель Мітов закликав Росію звільнити із в’язниці українську льотчицю Надію Савченко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.