Прем'єр Греції виключив можливість відновлення Балканського маршруту

Вівторок, 15 березня 2016, 13:18

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас виключає можливість відновлення Балканського маршруту біженців.

Про це повідомляє Reuters.

"Односторонні дії країн, розташованих на Балканському маршруті не було прийняті випадково і ми вважаємо, що немає ніяких шансів, що ті хто закрив маршрут, знову відкриють його", -  сказав Ципрас.

Він закликав біженців і мігрантів "відмовитися від наполегливих зусиль" покинути місто Ідомені неподалік від греко-македонського кордону, тому що вони піддають своє життя небезпеці, і натомість переїхати в притулки.

"Тому ми закликаємо, щоб рухатися до приймальних пунктів, які грецький уряд створив для них, в гуманних умовах ми будемо працювати разом, щоб прискорити їх легальний переїзд в Європу", - наголосив прем'єр Греції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Македонія вислала до Греції близько 600 мігрантів, які перетнули македонський кордон в понеділок.

Як відомо, раніше Хорватія оголосила про закриття так званого "Балканського маршруту" біженців, після того, як кордони для біженців закрили Словенія та Сербія.

Із 9 березня Словенія пускатиме в країну лише тих біженців, які прагнуть в'їхати з гуманітарних причин, а також тих, хто хоче подати заяву про надання притулку саме в Словенії.

Раніше повідомлялося, що лідери ЄС на міні-саміті з міграції ЄС-Туреччина, який відбувся у понеділок 7 березня, досягли значного прогресу в переговорах з Туреччиною щодо майбутньої угоди для зменшення напливу мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.