В НАЗК обрали двох членів. Агенція може розпочати роботу

виправлено
Середа, 16 березня 2016, 15:48

Комісія з обрання членів Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) змогла обрати двох членів цього органу.

Відповідне голосування відбулося у середу.

Найбільшу кількість голосів вдалося здобути кандидату від РПР Руслану Рябошапці (7) та Руслану Радецькому (7).

Зокрема, варто зауважити, що заступник глави АП Олександр Данилюк, який представляє квоту президента в комісії, поставив Радецькому найвищі бали. Джерела "Європейської правди" підтверджують, що він належить до квоти адміністрації президента. (раніше опублікована в ЄП інформація джерел про просування Радецького з боку Мінюсту була помилковою)

Таким чином, кількість членів НАЗК досягла 4 осіб (двох було обрано минулого року), і агенція може розпочати свою роботу.

Як відомо, в ніч на вівторок голосування в комісії було вперше заблоковане через розбіжності її членів щодо можливості призначення кандидата від РПР Руслана Рябошапки. У вівторок інший ключовий претендент Микола Хавронюк звинуватив членів комісії у проведенні виборів за особистими симпатіями, а не за професійними критеріями, і заявив, що не працюватиме в агенції, якщо не підтримають Рябошапку. У підсумку робота комісії і створення агенції опинилися в глухому куті.

У середу ще один кандидат у члени Національного агентства з питань запобігання корупції Тарас Гаталяк зняв свою кандидатуру та закликав публічно підтримати кандидатуру Руслана Рябошапки.

Зазначимо, що створення НАЗК лишається єдиною вимого для візової лібералізації з ЄС.

Президент Порошенко планував повідомити ЄС про дообрання мінімальної необхідної кількості (двох) членів НАЗК під час свого візиту до Брюсселя, що відбудеться 17 березня. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.