Єврокомісія затвердила будівництво газопроводу з Азербайджану до ЄС

Четвер, 3 березня 2016, 14:26

Рішення Єврокомісії про те, що угода між Грецією і компанією Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) віповідає законодавству ЄС в енергетичній сфері, знімає останні перепони на шляху будівництва нового газопроводу до Європи.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Єврокомісії.

Схвалення цієї угоди дає можливість реалізувати проект з будівництва нового газопровода в Європі.

Трансадріатичний газопровід є важливим елементом для диверсифікації джерел енергопостачання на ринок ЄС.

Акціонерами Trans Adriatic Pipeline AG (TАР) виступають BP (20%), SOCAR (20%), Snam (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) і Axpo (5%).

"Сьогоднішнє схвалення угод є важливим кроком на шляху до завершення Південного газового коридору. Рамкова стратегія Енергетичного Союзу від лютого 2015 року визначила цей проект ключовим для ЄС у сфері енергетичної безпеки, залученні нових маршрутів і джерел поставок газу в Європу", – зазначив віце-президент Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович, коментуючи подію.

Трансадріатичний газопровід – це європейська частина Південного газового коридору, який покликаний поєднати ринок ЄС з новими джерелами газу.

Запланована початкова потужність нового газогону становить 10 млрд кубометрів газу на рік, газопровід має запрацювати у 2020-му році і буде транспортувати газ з родовища "Шах-Деніз II" в Азербайджані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.