Пентагон заявив про готовність завдати ударів по позиціях ІДІЛ в Лівії

Середа, 9 березня 2016, 10:43

Пентагон представив в Білий дім найдетальніші варіанти можливих військових дій проти "Ісламського держави" в Лівії, в тому числі визначені потенційні цілі авіаударів по тренувальних таборах, командних пунктах, складах боєприпасів.

Про це пише The New York Times із посиланням на американських військових чиновників.

Загалом Пентагон пропонує атакувати від 30 до 40 об'єктів "Ісламської держави" в чотирьох регіонах Лівії з тим, щоб "завдати угрупованню нищівний удар", а також "дати можливість лівійським загонам, підтримуваним Заходом, вести бойові дії проти ІДІЛ".

За інформацією видання, на даний момент президент США Барак Обама не планує повністю слідувати плану, проте Білий дім не виключає нанесення надалі окремих авіаударів по "терористів в Лівії, які загрожують американцям або інтересам США".

Адміністрація Обами поки що віддає перевагу дипломатичній ініціативі, щоб сформувати уряд національної єдності з протиборчих угрупувань всередині Лівії.

Раніше ЗМІ повідомляли, що США розглядають можливість початку нової військової кампанії проти терористичного угруповання "Ісламська держава" в Лівії.

Нагадаємо, лівійське місто Сирт вже певний час знаходиться під контролем бойовиків ІДІЛ. На початку грудня минулого року повідомлялося, що французькі військові літаки провели розвідку районів, які контролюються ІДІЛ.

В останні тижні бойовики ІДІЛ кілька разів намагалися захопити нафтові термінали в Лівії.

Як відомо, торгівля нафтою є одним з головних джерел прибутків "Ісламської держави", яка проголосила новий халіфат на території Іраку і поступово розширює свій вплив на інші країни Близького Сходу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.