ЄС готовий виділити Україні 90 млн євро на реформу держслужби – єврокомісар

Четвер, 21 квітня 2016, 10:30

Єврокомісія готова виділити 90 млн євро на реформу держслужби, але очікує від уряду і Верховної Ради впровадження відповідного закону.

Про це заявив єврокомісар Європейського Союзу з питань розширення та політики сусідства Йоганнес Ган під час прес-конференції у Києві, повідомляє УНІАН.

"Необхідно продовжити реформу державної служби. Ми готові підтримати рефору державної служби, для цього Європейський Союз надасть 90 млн євро. І тому важливо, щоб уряд протягом перших 100 днів спільно з Радою повністю забезпечив виконання закону про державну службу і також ухвалив відповідну стратегію реформ і план дій", - сказав Ган.

Нагадаємо, 10 грудня 2015 року Верховна рада ухвалила закон про державну службу, за яким державні службовці будуть призначатися за конкурсом, а можливість міністрів впливати на кадрову політику міністерства обмежується.

Раніше повідомлялося, що ЄС погодився співфінансувати підвищення заробітної плати держслужбовцям після ухвалення закону про держслужбу і відповідної стратегії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.