Держслужбовцям підвищать зарплату, але їхню кількість скоротять – віце-прем’єр

Середа, 27 квітня 2016, 11:43

В рамках реформи державної служби передбачається значене оновлення державного аппарату, скорочення штату і підвищення зарплат співробітникам, які пройдуть конкурсний відбір.

Про це заявила віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, яка куруватимете реформу держслужби, в інтерв’ю "Європейській правді".

"Підвищення зарплат справді є нашою метою, процес вже запущений законом про державну службу. Оплата праці держслужбовців має радикально змінитися. Ці люди складуть кістяк системи державного управління. При цьому виростуть вимоги, а всі посади будуть заповнюватися виключно за конкурсом. Водночас кількість державних службовців суттєво зменшиться", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, за межі держслужби мають бути виведені ті працівники, які виконують допоміжні, обслуговуючі функції.

Віце-прем’єр відзначила, що уряд відмовився відкладати вступ в дію нового закону про державну службу, який є одним із наріжних каменів реформи, хоча були такі пропозиції.

"На минулому засіданні уряду ухвалили всі ті рішення, які дають можливість сформувати комісії, розпочати конкурси з відбору державних секретарів у міністерствах і так далі. Нам треба здійснити реформу всіх міністерств, секретаріату Кабінету міністрів, самого уряду, передати якісь функції іншим органам або в регіони в рамках децентралізації", - додала вона.

Як повідомлялося, Єврокомісія готова виділити 90 млн євро на реформу держслужби, але очікує від уряду і Верховної Ради впровадження відповідного закону.

Нагадаємо, 10 грудня 2015 року Верховна рада ухвалила закон про державну службу, за яким державні службовці будуть призначатися за конкурсом, а можливість міністрів впливати на кадрову політику міністерства обмежується.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.