Лідер турецьких націоналістів виступив проти зміни форми правління

Вівторок, 10 травня 2016, 12:37

Лідер націоналістичної опозиції Туреччини заявив, що зусилля правлячої турецької Партії справедливості і розвитку щодо зміни статусу президента країни є нелегітимними.

Таким чином, як повідомляє Reuters, голова партії "Націоналістичний рух" Девлет Бахчелі припинив будь-які спекуляції на тему можливої підтримки націоналістами зміни форми правління, до якого прагне правляча партія нинішнього президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Виступаючи перед своїми депутатами в парламенті, Девлет Бахчелі також сказав, що в країні "створено умови для проведення позачергових виборів". Така ситуація, на його думку, виникла після того, як прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу на минулому тижні оголосив про свою відставку.

Бахчелі відкинув будь-які чутки про його можливу відставку після того, як партія "Націоналістичний рух" втратила понад 25% підтримки у період з минулого червня по листопадових виборів.

Раніше повідомлялося, що правляча партія Туреччини планує замінити прем'єр-міністра Туреччини Ахмета Давутоглу на екстреному з'їзді в найближчі тижні.

Нагадаємо, премʼєр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що не висуватиме свою кандидатуру на екстреному зʼїзді партії, який запланований на 22 травня.

Як відомо, державний устрій Туреччини – парламентсько-президентська республіка. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.