Європарламент закликає владу Єгипту звільнити затриманих журналістів

Четвер, 5 травня 2016, 12:53

Європейський парламент заявляє про безпрецедентний тиск на журналістів у Єгипті і вимагає звільнення співробітників ЗМІ, які перебувають за ґратами.

Про це написав президент Європарламенту Мартін Шульц у Twitter.

"Безпрецедентні репресії проти журналістів в Єгипті минулого тижня, 7 людей за ґратами. Загалом більше 25 знаходяться у в'язниці, деякі з 2013 року. Європарламент просить їх звільнити", - написав Шульц.

1 травня поліція Єгипту затримала двох опозиційних журналістів - Амра Бадра і Махмуда Сакку. Затримання відбулося в приміщенні Об'єднання журналістів у Каїрі, де Бадр і Сакка влаштували сидячий страйк. Журналістів звинувачують у закликах до незаконних акцій протесту.

На початку квітня король Саудівської Аравії Салман бен Абдель Азіз Аль Сауд і єгипетський президент Абдель Фаттах ас-Сісі підписали угоду, згідно з якою два острова в Червоному морі - Тиран і Санафир, які перебували під єгипетським управлінням, були передані Ер-Ріяду. Документ повинен бути ратифікований єгипетським парламентом.

Махмуд Сакка у своєму Facebook закликав приєднатися до протестів проти передачі Саудівської Аравії двох островів.

Наприкінці квітня тисячі єгиптян, обурених передачею островів, закликали президента до відставки його уряду, зібравшись на найбільшу демонстрацію з того часу, як колишній військовий генерал Сісі вступив на посаду президента в 2014 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: