Пошуки "Золотого потяга" у Польщі поки не принесли результатів

Субота, 20 серпня 2016, 11:31

У Польщі тривають пошуки так званого "Золотого потяга", який начебто перевозив нацистські скарби під час відступу гітлерівців з Польщі.

Про це повідомляє Радіо Польща.

Вже у другому місці, яке було розкопано, не виявлено ані слідів потяга, ані тунелю. Команда шукачів спустилася на глибину шести метрів і знайшла лише невеликий фрагмент залізничної рейки. Глибше за допомогою наявної техніки копати просто неможливо.

Пьотр Копер, один з керівників операції, не приховує свого розчарування. Він повідомив, що його команда перевірить ще одне місце.

Попри відсутність результатів шукачі заявили, що "боротимуться й надалі". Роботи із пошуку потяга тривають з вівторка у них задіяно понад 60 людей.

Проводить розкопки команда під керівництвом двох археологів-любителів Пьотра Копера та Андреаса Ріхтера, які у 2015 році й висловили версію, що під час наступу Червоної армії у 1945 році потяг, яким німці вивозили коштовності з окупованих територій, зник у тунелі між Валбжихом та Вроцлавом.

За їхніми словами, потяг був виявлений у підземному тунелі за допомогою георадару. Розкопки проходять на 65-тому кілометрі залізниці між Вроцлавом та Валбжихом, що в Нижній Сілезії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: