Ердоган: США не повинні переховувати Гюлена

Вівторок, 20 вересня 2016, 15:59

США не повинні переховувати на своїй території Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара вважає терористом та звинувачує в організації спроби державного перевороту.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган в кулуарах Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє Reuters.

Президент Туреччини заявив, що діяльність Гюлена повинна бути заборонена у всьому світі.

"Якщо США є нашим стратегічним союзником і нашим партнером в НАТО, то вони не повинні дозволяти терористу, такому як Гюлен, керувати своєю організацією", -  сказав Ердоган.

Він також заявив, що немає жодних виправдань для Вашингтону щодо переховування в США Гюлена, який звинувачується в організації спроби державного перевороту.

Окрім того, Ердоган повідомив, що три місяці надзвичайного стану, оголошеного в результаті перевороту, можуть бути продовжені у разі необхідності.

Нагадаємо, Гюлен живе в добровільному вигнанні у США.

Турецька влада звинувачує його у веденні тривалої кампанії з метою повалення уряду країни через незаконний доступ до державних установ, зокрема військових, поліції і судових органів, створивши мережу, яку називають "паралельною державою".

Опозиційний проповідник Фетхуллах Гюлен обіцяв повернутися до Туреччини, якщо міжнародне розслідування доведе його вину.

Нещодавно Міністерство юстиції Туреччини направило США запит з вимогою заарештувати лідера руху FETÖ Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує в організації спроби державного перевороту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.