В ЄС привітали чергові кроки з реформування українського енергосектора

Четвер, 22 вересня 2016, 19:19

Представництво ЄС в Україні привітало зміни до законодавства у енергетичній сфері, схвалені 22 вересня Верховною Радою України.

Про це йдеться у заяві представництва Євросоюзу, оприлюдненій на його сторінці у Facebook.

"Представництво ЄС в Україні вітає ухвалення Закону "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг" у відповідності до Третього енергетичного пакету", – йдеться у повідомленні.

У представництві Євросоюзу також привітали ухвалення у першому читанні проекту закону "Про ринок електричної енергії".

В ЄС наголошують, що чергові законодавчі зміни у енергетичній сфері стали важливими кроками у напрямку реформування енергетичного ринку в Україні та сприяння зростанню усієї економіки.

"Ці закони створять кращі механізми для захисту прав споживачів і зменшать ризики корупції за допомогою більшої прозорості та орієнтованого на ринок ціноутворення", – відзначається у заяві.

В той же час, наголошують в ЄС, якщо у другому читанні буде ухвалено проект закону "Про ринок електричної енергії", то він, зокрема, "сприятиме розвитку українського ринку електроенергії у відповідності до найкращих європейських і світових практик, а також відкриє двері для стратегічних інвесторів у цьому секторі".

На останок у представництві ЄС наголосили на тому, що Європейський Союз і надалі підтримуватиме реформи в енергетичній сфері України.

Нагадаємо, раінше повідомлялося, що 22 вересня Верховна рада ухвалила закон про Нацкомісію з енергетики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.