Ультраправа партія Німеччини має рекордний рейтинг - опитування

інфографіка
П'ятниця, 23 вересня 2016, 11:41

У Німеччині стрімко зростає популярність правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" (AfD). За останні два місяці рейтинг партії зріс на 4%.

Про це свідчать дані останнього соціологічного опитування, проведеного на замовлення телеканалу ARD.

За даними вересневого опитування, "Альтернативу для Німеччини" підтримують 16% респондентів, що на 2 процентних пункти більше порівняно з опитуванням у серпні. Це рекордний показник підтримки для ультраправих.

У загальному рейтингу партій AfD йде третьою, поступаючись лише провідним партіям Німеччини, які перебувають у коаліції, але продовжують втрачати підтримку населення.

Християнсько-демократичний союз Ангели Меркель (CDU/CSU) підтримують 32% респондентів, а Соціал-демократичну партію - 22%. Обидві партії втратили по одному процентному пункту за останній місяць.

 Фото www.tagesschau.de

"Альтернатива для Німеччини" традиційно використовує антимігрантську риторику і здобуває популярність критикою міграційної політики нинішнього канцлера Ангели Меркель.

Також зростає підтримка "Зелених", яких наразі підтримують 12% (+1%) опитаних, і ліберальної Вільної демократичної партії  - 6% (+1%). Водночас підтримка лівих впала до 8%.

Нагадаємо, у Берліні нещодавно відбулися вибори в регіональний парламент, за підсумками яких поточна коаліція соціал-демократів і християнських демократів Ангели Меркель втратила більшість. 

"Альтернатива для Німеччини" потрапила до місцевого парламенту Берліна, набравши 14,2% голосів. 

Два тижні тому AfD дебютувала на місцевих виборах у федеральній землі Мекленбург - Передня Померанія, де здобула 20% голосів виборців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.