Систему моніторингу виконання Угоди про асоціацію представлять до кінця року

П'ятниця, 23 вересня 2016, 13:05

До кінця року буде представлено електронну систему моніторингу виконання Угоди про асоціацію Україна – Європейський Союз.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе під час години запитань до уряду в парламенті, повідомляє УНІАН.

"На сьогодні, в цілому, сформувалася нагальна потреба в чіткій регламентації взаємодії парламенту та уряду саме в контексті виконання Угоди", - сказала вона.

Віце-прем'єр зазначила, що уряд вже ухвалив рішення про суттєве збільшення штату урядового офісу з європейської і євроатлантичної інтеграції.

"Під моїм головуванням створюється група з підтримки реформ по євроінтеграційному напрямку. Триває процес формування електронної системи моніторингу виконання Угоди. І ми до кінця року зможемо представити її на розгляд громадськості, на ваш розгляд, колеги-парламентарі", - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Вона пояснила, що ця система дасть можливість уряду, міністерствам, центральним органам виконавчої влади відслідковувати поступ у виконанні зобов'язань України.

Крім того, для парламентарів та громадянського суспільства система стане "чітким індикатором того, в якій галузі ми знаходимося зараз стосовно виконання своїх зобов'язань відповідно до Угоди про асоціацію".

Водночас, за словами представника уряду, відкритим залишається питання "парламентського механізму виконання угоди".

Вона звернулася до комітету ВР з питань євроінтеграції щодо спільного вироблення цього механізму найближчим часом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.