Польща: "Тримор'я" має стати основою східної політики ЄС

Середа, 7 вересня 2016, 17:24

Ініціатива президента Польщі Анджея Дуди з формування майданчика ABC (абревіатура походить від польських назв Адріатичного, Балтійського та Чорного морів) має стати ключовим елементом нової східної політики ЄС.

Про це під час економічного форуму у місті Криниця-Здруй (Польща) заявив міністр канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Ініціатива "Трьох морів" є відповіддю на колишній курс Польщі, коли розвиток мав лише західний напрям. Майданчик ABC має нарешті зруйнувати поділ Європи на схід та захід.

Зокрема, нинішня транспортна інфраструктура має в основному спрямування схід-захід. Це перешкоджає економічному розвиту Східної Європи. "Тримор’я" має лобіювати створення транспортної інфраструктури південь-північ", - заявив Щерський.

Також, за його словами, "Тримор’я" має стати провідником політики ЄС на схід.

"Сформувавши такий майданчик, ми зможемо залучати до нього інші країни: Україну, Білорусь, країни Кавказу, Туреччину. Це також сприятиме економічному розвитку регіону та його безпеці", - додав міністр.

Детальніше про ініціативу польського президента зі створення нового партнерського блоку читайте в статті на ЄвроПравді "Ініціатива трьох морів": що може внести та що отримати Україна".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.