Міноборони РФ заявило про дострокове припинення авіаударів по Алеппо

Вівторок, 18 жовтня 2016, 10:57

Російські Повітряно-космічні сили та ВПС Сирії достроково припиняють авіаудари для введення 20 жовтня гуманітарної паузи в Алеппо.

Про це заявив міністр оборони РФ генерал армії Сергій Шойгу, повідомляє Інтерфакс.

"Сьогодні з 10 години ранку припиняються удари авіації ВКС Росії і ВПС Сирії в районі Алеппо. Дострокове припинення авіаударів необхідно для введення гуманітарної паузи 20 жовтня", - сказав Шойгу.

За словами міністра, дострокове припинення авіаударів "дозволить гарантувати безпеку виходу через шість коридорів мирних жителів і підготувати до евакуації хворих та поранених з східної частини Алеппо".

Нагадаємо, у РФ заявили, що "гуманітарна пауза" почне діяти в сирійському Алеппо з ранку 20 жовтня, щоб дати можливість вийти з міста як повстанцям, так і мирним жителям.

У США заявили, що рішення РФ про "гуманітарну паузу" прийнято занадто пізно.

Як повідомлялося, протягом останньої доби в результаті авіаударів в Алеппо загинули 45 мирних жителів.

Минулого тижня внаслідок поновлення ударів авіації Асада та РФ по контрольованих повстанцями районах сирійського міста Алеппо загинули 145 людей.

Велика Британія і США розглядають можливість введення додаткових санкцій проти сирійського президента Башара Аль-Асада та його прибічників через їхні дії у війні в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.