У Молдові проходять перші за майже 20 років прямі вибори президента

Неділя, 30 жовтня 2016, 10:16

У неділю, 30 жовтня, в Молдові проходять перші з 1996 рокувсенародні вибори президента.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Згідно з даними Державного реєстру виборця, загальна кількість громадян з правом голосу становить 3,2 мільйона громадян (включаючи громадян, які проживають на лівому березі Дністра – території Придністровського регіону, непідконтрольного конституційній владі Молдови). Для організації процесу голосування відкриті 2081 виборчих ділянки, в тому числі 100 виборчих дільниць за межами країни", - повідомили в Центральній виборчій комісії.

Відомо, що найбільше виборчих дільниць за межами Молдови буде в Італії (25), Румунії (11), Російській Федерації (8), США (7), Франції (6), Португалії та Іспанії (4 ділянки).

Виборчі дільниці відкрилися о 7.00 годині за місцевим часом, а голосування завершиться о 21.00.

Попередні підсумки щодо явки на виборах, будуть представлені в 22.00, а перші попередні результати голосування ЦВК оприлюднить у понеділок вранці, 31 жовтня.

Фаворитами вважаються голова Партії соціалістів Ігор Додон і лідер партії "Дія і солідарність" Майя Санду.

Як зазначає видання Newsmaker, на сьогоднішній день головна інтрига полягає в тому, чи буде другий тур або переможець визначиться вже сьогодні.

Детальніше про президентські вибори у Молдові – у статті "Лівий крен Молдови. Чи можливо зупинити друга Путіна на шляху до президентства"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.