Україна 10 листопада проведе консультації в рамках СОТ з РФ щодо транзиту

Вівторок, 1 листопада 2016, 12:09

Україна 10 листопада проведе консультації в рамках Світової  організації торгівлі з Росією щодо обмеження транзиту до країн Центральної Азії.

Про це повідомила торговий представник України Наталія Микольська, передає УНІАН.

"У нас на сьогодні є запит (у СОТ - ред), пов'язаний з вагонами і залізничним обладнанням. Другий запит - щодо обмежень транзиту, стосовно якого у нас пройдуть консультації 10 листопада з Російською Федерацією", - сказала вона.

Нагадаємо, у липні Україна закликала Російську Федерацію негайно скасувати необгрунтовані транзитні обмеження і відновити вільний режим транзиту для всіх членів Світової організації торгівлі.

Йдеться про чергові кроки з обмеження транзиту українських товарів через територію РФ до країн Середньої Азії, передусім до Казахстану й Киргизстану.

Україна вважає, що запровадження Росією обмежень щодо транзиту товарів походженням з України економічно й юридично необґрунтоване та призвело до затримок транзиту товарів з України через територію РФ не лише до Казахстану й Киргизії, але й до інших країн Азії.

У вересні Мінекономрозвитку почало процедуру врегулювання суперечки в рамках Світової організації торгівлі (СОТ) з Російською Федерацією стосовно обмежень транзиту товарів з території України через територію РФ у треті країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.