Клінтон після поразки закликала всіх прийняти результати виборів президента США

Середа, 9 листопада 2016, 19:11

Кандидат у президенти США Гілларі Клінтон у своєму виступі після поразки на виборах президента США закликала своїх прихильників прийняти результати виборів.

Про це вона заявила на брифінгу у середу, 9 листопада, у готелі New Yorker, виступаючи вперше перед публікою після поразки на виборах.

Клінтон заявила, що хоча це боляче програвати, проте її кампанія стосувалася не однієї людини чи навіть одних виборів, а цілої країни.

Вона закликала прийняти результати виборів та заявила, що Конституція США передбачає мирну передачу влади, і що це треба поважати та цінувати.

"Ми бачимо, що наша нація розділена більше, ніж ми думали. Але я вірю в Америку і завжди буду вірити. І якщо ви теж вірите, то ми маємо прийняти ці результати, а потім дивитися у майбутнє. Дональд Трамп буде нашим президентом і ми маємо дати йому шанс керувати країною. У нашій конституційній демократії закріплена мирна передача влади, і ми не тільки поважаємо це, ми високо цінуємо це", - сказала вона.

Окрім того, Клінтон виразила сподівання, що Трамп стане успішним президентом для всіх громадян США.

"Від цієї поразки боляче, але, будь ласка, ніколи не переставайте вірити, що варто боротися за те, що правильно", - сказала вона своїм прихильникам та подякувала всім за підтримку.

Як повідомлялося, кандидат у президенти США Гілларі Клінтон обійшла республіканця Дональда Трампа за загальною кількістю голосів виборців.

Проте перемога за загальною кількістю виборців не означає перемоги на виборах.

Як відомо, вибори в США проходять за двоступеневою системою. Жителі голосують за кандидатів, але їхні голоси кандидати отримують через колегію вибірників, а не безпосередньо.

Вибірників призначають у кожному штаті США за кількістю обраних від штату членів Конгресу. Колегія складається з 538 осіб, таким чином, кандидатові для перемоги на виборах потрібно набрати 270 голосів вибірників.

Трамп переміг на виборах президента США саме завдяки тому, що набрав більше голосів вибірників. На даний момент у нього 276 голосів проти 218 у Клінтон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: