У Німеччині затримали терориста, якого розшукує Туреччина

Неділя, 4 грудня 2016, 13:36

Німеччина затримала підозрюваного у причетності до діяльності терористичної організації DKHP-С (Революційна народно-визвольна партія-фронт).

Про це повідомляє агенція Anadolu.

Федеральна прокуратура заявила, що 55-річния Муса Асоглу, громадянин Голландії  був затриманий в Гамбурзі.

У прокуратурі Німеччини також повідомили, що підозрюваний є одним з керівників європейського крила DKHP-С.

Агенція повідомляє, що в Туреччині за затримання Асоглу призначена винагорода в 4 млн турецьких лір ($1 млн), він також знаходиться у "червоному" списку розшукуваних Туреччиною терористів.

Також у повідомленні відзначається, що затримання Асоглу сталося після того, як президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган звинуватив Німеччину в приховуванні терористів.

Нагадаємо, минулого місяця президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Німеччина стала "притулком для терористів" і за це її "засудить історія".

Зазначимо, Революційна народно-визвольна партія-фронт (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi, DHKP-C) – це ліворадикальна політична партія, що діє на території Туреччини.

Відома з 1978 році під назвою Революційні ліві (Devrimci Sol), з 1994 року після розколу носить нинішню назву.

DHKP-C дотримується радикальної марксистсько-ленінської ідеології і перебуває в солідарних відносинах з ліворадикальним курдським рухом.

Відповідальна за низку терактів на території Туреччини, де визнана терористичною організацією. США і Євросоюз також визнали партію терористичною організацією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: