Додон заявив у Брюсселі про погіршення ситуації після підписання асоціації з ЄС

Вівторок, 7 лютого 2017, 15:05

Президент Молдови Ігор Додон заявив у Брюсселі, що ситуація в Молдові після підписання з ЄС Угоди про асоціацію погіршилася, всупереч оптимістичним прогнозами.

Про це він заявив під час переговорів у Брюсселі з головою Європейської ради Дональдом Туском, повідомляється на сайті президента Молдови.

"Ігор Додон зазначив, що хоча прогнози розвитку країни після підписання Угоди про асоціацію з ЄС були дуже оптимістичними, але насправді, після двох років впровадження, ситуація в країні погіршилася", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що Додон підтвердив те, що якщо в результаті чергових чи дострокових парламентських виборів, або в ході можливого референдуму, буде прийнято рішення про те, що Угоду про асоціацію з ЄС треба буде скасувати, то він як президент підтримає цю ініціативу.

В ході зустрічі Додон також звернув увагу на те, що число прихильників інтеграції в ЄС у країні скоротилося з 2009 року з 68 до 38% (у 2016 році).

За словами Додона, зараз для Молдови життєво важливо відновлення відносин з Росією.

Він також заявив про нову ініціативу щодо початку тристоронніх переговорів між ЄС, Республікою Молдова та РФ щодо торгівлі.

Зазначимо, що Європейський Союз відкинув можливість перегляду у тристоронньому форматі за участі Росії Угоди про асоціацію з Молдовою.

Нагадаємо, президент Молдови Ігор Додон перед візитом в Брюссель заявив, що більшість очікувань від підписання Угоди про асоціацію з ЄС не виправдалися.

Ігор Додон вже неодноразово негативно висловлювався щодо Угоди про асоціацію з ЄС.

Зокрема, під час візиту до Москви він заявив, що сподівається, що Угода про асоціацію Молдова-ЄС буде анульована Кишиневом після наступних парламентських виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.