У Кремлі підтвердили, що посол РФ зустрічався з людьми з оточення Трампа

Понеділок, 13 березня 2017, 10:14

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков підтвердив, що посол Росії в США Сергій Кисляк зустрічався із соратниками Дональда Трампа під час його президентської кампанії.

Про це Пєсков сказав в інтерв’ю СNN.

Водночас Пєсков наголосив, що Кисляк просто виконував свою роботу і на зустрічах йшлося про двосторонні відносини.

"Він говорив про те, що відбувається в Сполучених Штатах, щоб ми краще розуміли ситуацію в Москві. Це те, що робить кожен посол Росії за кордоном, кожен посол Сполучених Штатів за кордоном, в тому числі в Москві", - сказав Пєсков.

В інтерв’ю Пєсков всіляко намагався підкреслити, що "не було ніяких зустрічей з приводу виборів - виборчого процесу... Це в жодному разі не має представлятися як втручання у виборчий процес".

За його словами, всі, хто можуть припускати втручання РФ, просто дивляться на ситуацію "з метою демонізації Росії".

Прес-секретар російського президента сказав, що також Кисляк зустрічався і з людьми з оточення екс-держсекретаря Гілларі Клінтон, проте не назвав конкретних прізвищ.

Нагадаємо, The Washington Post повідомляла, що новий генпрокурор США Джефф Сешнс зустрічався з послом Росії в США Сергієм Кисляком двічі в 2016 році, причому один раз у вересні у власному офісі.

Законодавці-демократи, в тому числі члени суддівського комітету Сенату, зажадали, щоб Сешнс взяв самовідвід.

Раніше радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн залишив займану ним посаду після того, як стало відомо, що він ввів в оману посадових осіб адміністрації щодо його комунікацій з російським послом і що він "потенційно уразливий для шантажу з боку Росії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.